عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به سوءاستفاده دشمن از هیجانان نوجوانان و جوانان کشور در اغتشاشات، گفت: دشمن برای اینکه بتواند ذهن بخشی از نوجوانان ما را به کار بگیرد، در چند جبهه از جمله شبکه‌های ماهواره‌ای، شبکه‌های اجتماعی، ارتباطات میدانی و رودررو و حتی از طریق دستگاه‌های رسمی جمهوری اسلامی، سینما، VOD ها و موسیقی‌ کار کرده است؛ در مقابل این اقدامات، در قدم اول باید یک‌سری اقدامات غلطی که بعضی اوقات توسط برخی از دستگاه‌ها و مسئولان انجام می‌شود، متوقف شود؛ چراکه این اقدامات معمولاً یا محرک برخی نوجوانان در جهت نادرست است یا اثرات معکوس دارد.

چرایی ریزش‌ها و رویش‌ها در میان نوجوانان؛ از جنگ ترکیبی دشمن تا ترک فعل داخلی/ تقویت کانون‌های مردمی موثرترین اقدام فرهنگی

به گزارش خبرنگار خانه ملت، رهبر معظم انقلاب در دیدار روز شنبه (۲۸ دی‌ماه) خود با اقشار مختلف مردم در سالروز مبعث پیامبر اعظم (صلّی الله علیه و آله و سلّم)، در بیانات خود اشاره‌ای به فتنه‌ی اخیر که با برنامه‌ریزی آمریکایی‌ها در کشور حادث شد، داشتند و در آنجا عوامل فتنه و اینهایی که در صحنه بودند را دو دسته معرفی کردند. یک دسته، جمعی به‌عنوان سردسته اغتشاشات که دستگاه‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل با دقت انتخاب کرده و آموزش داده بودند و دسته‌ی دوم، نوجوان و جوان خامی که با رژیم صهیونیستی و با فلان دستگاه جاسوسی ارتباطی نداشته است، اما تحت تأثیر هیجانی که برایش به وجود می‌آورند؛ وارد میدان شدند و کارهایی انجام دادند که نباید.

تکیه دشمن به نیروی نوجوان و جوان کشور و سوءاستفاده از هیجانات و انرژی آنان در اغتشاشات اخیر و سال ۱۴۰۱ در جهت تخریب و آسیب جانی و مالی به خود و کشور که رهبر معظم انقلاب هم در فرمایشات خود به آن اشاره داشتند؛ تا حد زیادی نشان از غفلت دستگاه‌های فرهنگی، آموزشی، مذهبی و تعلیمی و تربیتی از این قشر و نیازهای آنان دارد و ضرورت واکاوی و نگاه مجدد به برنامه‌های تعلیمی و تربیتی و فرهنگی برای نوجوانان و جوانان و همچنین فعالیت‌های ایجابی جهت تخلیه هیجانات این قشر در جهت‌های غیرمخرب و حتی سازانده را برجسته می‌کند.

نبایدهایی مقدم بر «چه باید کرد؟»

در گفت‌وگویی با امیرحسین ثابتی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، از نقش دستگاه‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و حتی وزارت ورزش و جوانان و دیگر دستگاه‌های مربوط به این حوزه و بایدها و نبایدهایی که باید برای اثربخشی نوجوانان و جوانان اتفاق می‌افتاد و اینکه در شرایط حاضر چه باید کرد، سوال کردیم؛ که تصریح کرد: بیش از این که چه باید بکنیم، یک بخش از مسئولان و دستگاه‌ها یک سری کارها را نباید انجام دهند؛ یعنی در قدم اول باید یک‌سری اقدامات غلطی که بعضی اوقات توسط برخی از دستگاه‌ها و مسئولان انجام می‌شود، متوقف شود؛ چراکه این اقدامات معمولاً یا محرک برخی نوجوانان در جهت نادرست است یا اثرات معکوس دارد.

تربیت نوجوان نیازمند نهضت مردمی و کار جبهه‌ای است

وی در ادامه با بیان اینکه بیش از اینکه این ماجرا دستگاهی ببینیم، معتقدم یک مسئله درازمدت فرهنگی است که قبل و بیش از اینکه نیاز به دخالت و کار دستگاه‌ها داشته باشد، یک نهضت مردمی یا کار جبهه‌ای و جهادی نیاز دارد؛ اضافه کرد: دشمن برای اینکه بتواند ذهن بخشی از نوجوانان ما را به کار بگیرد یا به اصطلاح بر آن سوار شود، در چند جبهه کار و فعالیت کرده است، بخشی از آن شبکه‌های ماهواره‌ای و و شبکه‌های اجتماعی و امثالهم است؛ بخشی از آن ارتباطات میدانی و رودررو با آن‌ها در قالب کلاس‌های موسیقی و رقص و ... است و حتی بخشی از آن از طریق دستگاه‌های رسمی جمهوری اسلامی، از طریق سینما، VOD ها و موسیقی‌های بعضاً مجوزدار است.

بازی دشمن در شبکه رسمی بروکراتیک جمهوری اسلامی علیه جمهوری اسلامی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه درواقع دشمن یک کار جبهه‌ای چندلایه‌ و ترکیبی را تعریف و یک حرف و گفتمان را از این طریق‌ها به ذهن و روان جوان و نوجوان و دیگر مردم جامعه ما پمپاژ کرده است؛ کلان این گفتمان دشمن را «نه به جمهوری اسلامی» و «بزک حکومت پهلوی» عنوان کرد و افزود: اگر بخواهید بدانید که دشمن چه کرده تا بخشی از نوجوانان ما به این نتیجه برسد که باید به کف خیابان بیاید و شعار مرگ بر نظام جمهوری اسلامی سر بدهد و خواستار بازگشت پهلوی باشد، نباید تنها تلاش او در برنامه‌هایی مانند «تونل زمان» شبکه من‌وتو دید؛ بلکه هم‌زمان از طریق شبکه VOD جمهوری اسلامی اثری مثل «تاسیان» هم ساخته است یا از طریق استاد دانشگاه تهران به نام «صادق زیباکلام» سال‌ها مستقیم روی ذهن دانشجو و جوان ما کار کرده است یا کتاب‌هایی که به قلم محمدرضاشاه‌ پهلوی نوشته شده را وارد بازار کرده است. بنابراین بخشی از شبکه رسمی بروکراتیک جمهوری اسلامی هم متاسفانه در اختیار دشمن بوده است که یا در اثر نفوذ یا بی‌توجهی یا نادانی و تساهل برخی از مسئولان بوده است.

باید دقیقاً همان کار دشمن را انجام دهیم!

ثابتی با تأکید بر اینکه در مقابل این جبهه چندلایه دشمن، دقیقاً باید همان کار دشمن را انجام دهیم، تصریح کرد: که این هم با بخشنامه، قانون، همایش و... انجام نمی‌شود. به‌عنوان یکی از نمایندگان مجلس که در ظاهر جایگاه قانونگذاری را داریم، معتقدم حتی اگر بهترین قوانین وضع و ابلاغ شود، اما آن اراده و فهم برای اجرا و استمرار آن وجود نداشته باشد، یک قدم هم جلو نخواهیم رفت.

تقویت هسته‌های فرهنگی مردمی؛ مهم‌ترین کاری که هر مسئول جمهوری اسلامی باید انجام دهد

وی در پاسخ به این سوال که پس به لحاظ ایجابی چه باید کرد که نوجوان ما تبدیل به نیروی پیاده نظام دشمن نشود، عنوان کرد: تقویت هسته‌های فرهنگی مردمی مهم‌ترین کاری است که هر مسئول جمهوری اسلامی باید انجام دهد. همین الان ما هزاران کانون فرهنگی در کشور داریم که بعضاً کار میدانی و واقعی و موثر انجام می‌دهند اما خود ما مسئولین هم کمتر با آن‌ها آشنا هستیم. باید این کانون‌ها شناسایی و تقویت شوند.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه بنده با بعضی از این کانون‌ها در ارتباطم و شاهدم آنچه را که ما در حرف بیان می‌کنیم، آنها در عمل انجام می‌دهند؛ اضافه کرد: بعضی از این‌ها در مدارس حاضر می‌شوند، با نوجوانان ارتباط می‌گیرند، در قالب اردوها و دیگر برنامه‌ها شبهات آنان را پاسخ می‌دهند و درمجموع در نقطه مقابل کاری که دشمن در جذب نوجوان و جوان ما انجام می‌دهد، را انجام می‌دهند. حال تصور کنید اگر این کانون‌ها نبودند، وضعیت می‌توانست چقدر بدتر باشد!

باید هم نوجوان مغتشش و هم نوجوان معتکف را دید

ثابتی ادامه داد: نتیجه کار این کانون‌ها را هم آنجا می‌بینیم که هم‌زمان با اینکه یک عده از نوجوانان و جوانان ما به پیاده‌نظام دشمن تبدیل شده‌اند، یک عده از آنان هم در میدان دفاع از نظام و ارزش‌ها ایستاده‌اند که این‌ها را باید با هم دید. برای نمونه یک هفته قبل از همین اغتشاشات دی‌ماه، مراسم اعتکاف را داشتیم که طبق آمار اعلامی بین یک تا یک و نیم میلیون نوجوان در مراسم اعتکاف در مساجد حاضر شدند.

وی افزود: حتی اگر بدبینانه به این آمار نگاه کنیم و در کم‌ترین مقدار، ۲۰ درصد این تعداد یعنی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر نوجوان معتکف هم درست باشد- که حتماً بیشتر از این تعداد است- باز هم چند صد هزار نوجوان معتکف در کشور عددی نیست که به‌راحتی بتوان از کنار آن گذشت. یعنی ما در کشور چندصد هزار نوجوان داریم که در عصر ماهواره، اینترنت و انواع و اقسام تهاجم‌های فکری و فرهنگی، ۳ روز در مسجد معتکف می‌شود؛ که این خود نماد یک سبک زندگی است؛ لذا باید در مقابل جمعیت پیاده‌نظام دشمن، این طرف قضیه را هم ببینیم.

عضو کمیسیون فرهنگی پس از بیان این توضیحات، ضمن طرح مجدد این سوال که چه باید کرد تا نوجوان ما تبدیل به نیروی پیاده نظام دشمن نشود؟ گفت: راه این است که آن مسیر و مجرایی که خروجی آن یک جمعیت چندصد هزار تا میلیونی نوجوان معتکف می‌شود، را تقویت کنیم. مسیر آن هم این است که من و همکارانم در مجلس مردم را یک‌سری آدم‌های خاص، اصناف یا حتی پیرمردهای مسجدی نبینیم، باید آن نوجوان زیر ۱۸ سال که حتی حق رأی هم ندارد را هم بخشی از مردم ببینیم و برای آن‌ها وقت بگذاریم؛ حداقل کار این است که در مدارس یا همین کانون‌هایی فرهنگی حاضر شویم و با آن‌ها حرف بزنیم و ارتباط مستمر داشته باشیم چراکه بدون اغراق اثری که قشر نوجوان از حرف درست می‌پذیرند، چندین برابر دیگر اقشار دیگر است.

ثابتی گفت: اگر نوجوان امروز ما حرف درست را بشنود و اقناع شود، در آینده یا جزو مسئولین همین کشور یا حلقه‌های اثرگذار در جامعه خواهد شد و در آنجا اثر آن بیشتر دیده می‌شود. از همه مهم‌تر نوجوان پرانرژی و در ابتدای مسیر تصمیم‌گیری در حوزه اجتماعی، زندگی شخصی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است و در آینده حتی می‌تواند در آینده رهبر یک جریان شود؛ لذا اثرگذاری بر آن مقدم است بر یک فرد ۵۰ یا ۶۰ ساله که تقریباً عمر مفید و اثرگذار خود را پشت سر گذاشته است.

این نماینده مجلس در پایان و در جمع‌بندی گفت: این چیزها نیاز به یک فهم عمومی و حرکت جبهه‌ای و مردمی دارد تا هم تعداد این میزان نوجوان معتکف و در مسیر انقلابی که داریم بیشتر شود و هم از دیگر سو آن افرادی که به هر علت همراهی نمی‌کنند یا خدای ناکرده در این اغتشاشات یا مسیر نامناسب دیگر حضور پیدا می‌کنند، کمتر شود. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار